mandag 7. mai 2012

Opprensking av kanalen

I september kom Kim Woie med sin gravemaskin og oppgraderte veien inn til eiendommen vår: 250 meter med duk, med en halvmeter tykt lag med pukk og grus - og vips fikk vi Petvikas beste grusvei til den nette sun av kr 150 000,-....... Men bra ble det!

Og med en slik kostnad betyr det jo ikke noe særlig fra eller til å bruke noen ekstra arbeidstimer på å rense opp kanalen som var helt gjenngrodd, og mest fungerte som et stille myrsig og klekkeri for mygg.Dessuten har det visstnok tidligere vært en andedam på eiendommen. Denne fikk vi også rensket opp. Så nå gjenstår bare å reetablere fyllingen over kanalene nedendor dammen, og vi har vår egen lille badeplass. Eller kanskje fremtidig ørretbasseng? Med isfiske om vinteren? Eller andedam, med små andunger som travelt strever med å følge i svansen på mor?

Ikke tvil om at mulighetene her er mange. Og vi tar gjerne i mot synspunkter og innspill! Vårt store lille spørsmål akkurat nå, er hvordan lage avløp gjennom demningen, stort nok til å ta unna vårflommen, men med en utforming som hindrer rømming av fisk. Er det andre som har erfaring med slikt?
Vil til slutt nevne at informasjonsknappen om vindkraft nå er oppdatert med noe informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar