søndag 6. mai 2012

Planleggingsprosessen

Å planlegge hus som skal tilpasses terrenget i en naturtomt er ikke bare bare. Ideen vår var at huset skulle legges helt inntil knausen, slik at terrenget utgjorde bakveggen. Slik var utgangspunktet på eiendommen:

Det første vi så måtte gjøre var å fjerne vegetasjon, for å se hvordan terrenget og grunnen under faktisk var:


Så begynte vi å fabulere og tegne. Våre skisser tok vi med til Håkon Bø i arkitektfirmaet Helt Grønn A/S, i Bodø. Og etter noen runder fram og tilbake endte vi opp med et spennende hus. Tegningene av dette finnes under egen knapp øverst på bloggen.
Disse tegningene ble sendt inn med søknad om byggetillatelse i januar 2011. Men etter kort stund begynte vi å tenke; trenger vi virkelig så mange rom? Ikke at det var så stort hus. Men ungene hadde begynt å flytte ut. Og i tråd med vår økologiske grunntanke - og økonomi - hadde vi ikke lyst å bygge større enn nødvendig. Jo mer vi tenkte over dette, dess større ble tvilen. Vi endte dermed opp med å stoppe søknadsprossen. Nytt hus måtte tegnes fra grunnen av. Denne gang med det perspektivet at vi ikke skulle lage huset større enn absolutt nødvendig, og med en enklere konstruksjon. Også disse tegningene finnes under knappen "tegninger". Og dette er nå utgangspunktet for huset vi bygger. Så får vi sette opp et enkelt anneks i tillegg for å kunne ta i mot ungene og andre besøkende.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar