mandag 3. februar 2014

Vindpropell blåst i filler

I formiddag hendte det vi ikke trodde kunne hende; Samtlige rotorblad på vindmølla knakk ved festet og ble slynget utover med stor kraft. To av rotorbladene fant vi i en avstand av 3 - 10 meter unna masta, det tredje fant vi over 100 meter unna. De to siste rotorbladene har vi ikke funnet. Det var bare flaks at ingen ble skadd eller drept; naboungene - som tilfeldigvis var inne da det skjedde - ville normalt lekt innenfor den radiusen hvor rotorbladene falt ned.

Det har ikke vært spesielt sterk vind i dag, eller de siste døgnene. I morgen vil vi ha mer informasjon om dette, samt bilder. Og kanskje vil vi ha funnet de to siste rotorbladene. 

Vi er svært engasjert i å få ned forbruket av fossilt brennstoff, og tror på at vi som enkeltpersoner kan være med å gjøre en forskjell i rett retning. Om det er materialsvikt, eller annet som er årsak til at dette skjedde, vet vi ikke. Men vi har et håp om at leverandøren vil se nærmere på dette og bidra til å oppklare årsaken.
 
Selv vil vi nok ikke tørre å sette opp en ny propell av denne typen, når vi ser hvor galt det kan gå om noe svikter. Både vi og naboene fikk en alvorlig støkk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar