mandag 4. august 2014

Himling i kjeller

Når det er lenge siden forrige blogginnlegg er det mer et tegn på at det har skjedd mye, enn at det har skjedd lite. For når det skjer mye, blir det ikke tid til nye blogginnlegg...

Vi har begynt på hovedetasjen i juli. Først med å legge panel i himlingen i første etasje. Vetle og Øystein var gode hjelpere som ga effektiv fremdrift i arbeidet.

Først festes en dampbrems i taket. Denne er laget av armert papir med et tynt plastbelegg. Fukt kan vandre sakte gjennom. Men det avgrenser likevel rommet i forhold til trekk o.l. Og det forebygger at støv fra isolasjonen skal vandre ut i rommet over tid. Øystein forsegler overgangen mellom dampsperra i taket og veggen med tape.

Espen spikrer fast panel i taket. Klossen forhindrer nota i å bli ødelagt når bordet må bankes på plass. Kjekt å være to når panel skal festes i taket.
 
Vetle fikk etter hvert fin flyt i arbeidet med å male og organisere panelet. Det er mye enklere å male enkeltbord liggende ute på en benk, enn et panel som er ferdig spikret inne i et tak. Vi har brukt en lasur fra Livos som lukter sterkt sitronolje, men er fri for farlige kjemikalier.

Øystein fikk ansvar for å gå over spikrene med dor før neste planke skulle på plass. Å banke med hammer oppover er faktisk tungt i lengden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar