tirsdag 26. mai 2020

Teknologisk oppgradering

Vi har blitt moderne! 

Tenk; i stedet for å legge inn ved i ovnen, fyre opp og vente på at det skal bli varmt nok, kan vi nå plugge i kontakten og skru på en liten bryter som gir varme til en kokeplate som akkurat passer kjelen! Fantasktisk! Enkelt og lettvint! Og så deilig å kunne glede seg over moderne teknologi...!

Ikke alle dager vi kan bruke den da. For den trekker 2250 watt. Vinterhalvåret er uaktuelt. Men på klare soldager sommerstid går det greit. Og da er en slik kjekk å ha - for når det er klare soldager har vi liten grunn til å fyre med ved ellers.

Så er det jo sånn av vi også har flere ting vi kan bruke strømmen til. For det første har vi et varmeelement i akkumulatortanken. Her er det greit å kjøre en del strøm på soldagene, slik at vi slipper å fyre med ved for å få varmtvann. Og så har vi en ladbar hybridbil. Også den kan vi få ladet opp på halvannen time med klar sol. Med andre ord; dersom vi i stedet for å bruke ved, velger koketoppen for å lage middag, kan det hende vi ikke kan lade bilen. Energien vi da sparer i ved, men bruker i strøm, må vi da erstatte med bensin til bilen..... 

Jammen ikke enkelt å gjøre miljøvennlige valg i hverdagen.....


1 kommentar: