onsdag 3. mars 2021

 6 ÅR OFF-GRID MED EGEN ENERGI


Nå har vi klart oss i seks år kun på den energien vi har produsert sjøl. Våre kilder er solcelleanlegg som yter opp mot 2800w, ei vindmølle som yter opp mot 3000w, og så mye ved kroppen klarer å skaffe til veie. 

Erfaring til nå er at det går med ganske nøyaktig 20 kubikkmeter ved, hvor det i vinterhalvåret går ca to kubikkmeter per måned, og dermed noe mindre i sommermånedene. Ved gir energi til matlaging, varmt forbruksvann og vannbåren varme, foruten strålingsvarme. Så har vi jo en del elektriske duppeditter, som trekker en begrenset mengde strøm. Forbruket leser vi av hver måned, og snittet fremgår nedenfor.5 kommentarer:

 1. Veldig spennende. Forbruksmønsteret på strøm er jo motsatt av hvordan et hus ked elektrisk oppvarming fungerer. Hva trekker mer strøm om sommeren?

  SvarSlett
 2. Forbruket gjenspeiler variasjonen av produksjon gjennom året. Vi har ikke mulig å hente ut mer om vinteren. Mens på sommeren har vi innimellom så my at vi kan bruke el istedet for ved til å varme varmtvann.

  SvarSlett
 3. Hei, jeg er veldig imponert og inspirert av dere. Der var stor glede å finne ut hvordan dere klarte å skape noe så interessant og meningsfull . Lurer på om dere har publisert på deres blog fremgangsmåten og litt tekniske data også om vann installasjon ? Klarte ikke å finne det :)

  SvarSlett
 4. Når det gjelder vanntilførsel så er dette helt enkelt et hull i bakken foret med betongringer og slange med naturlig fall til huset.

  SvarSlett